Инспекция на тунелите ще затруднява движението по "Хемус"

Инспекция на тунелите ще затруднява движението по "Хемус" През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите "Люлин" и "Хемус", съощиха от Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от пътната агенция, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще трябва да извършат проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние. 
По време на инспекциите между 8 ч. и 17 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. 
На 22 февруари /сряда/ от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението по автомагистрала "Хемус" в участъка от пътен възел "Витинска река" при 30-и км до пътен възел "Ботевград" при 47-и км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и двете тръби на "Топли дол". Движението на всички моторни превозни средства ще се пренасочва от пътен възел "Витинска река" по път I-1 до Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел "Ботевград" при 47-и км на АМ "Хемус", където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.
На 23 февруари /четвъртък/ от 8 ч. до 17 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на "Правешки ханове" на АМ "Хемус". Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.
21.02.2017, 08:37 часа
459 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha