Хиляди протестират срещу Тръмп в Деня на президента

Хиляди протестират срещу Тръмп в Деня на президента Хиляди демонстранти излязоха вчера в няколко американски града на протест под надслов "Денят не на моя президент", съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Броят на демонстрантите не бе близък до тези над един милион души, които се стекоха по улиците след встъпването в длъжност на Тръмп преди месец, но посланията бяха подобни.
Хиляди развяващи знамена протестиращи се наредиха пред Сентръл парк в Манхатън. Мнозина скандираха "Без забрана, без стена. Режимът на Тръмп трябва да падне" и държаха плакати с надписи "Подкрепете конституцията сега" и "Импийчмънт за лъжеца".
В Чикаго няколкостотин души се събраха на край местния небостъргач "Тръмп тауър" и скандираха от отсрещния бряг на реката: "Хей, хей, хо, хо Доналд Тръмп трябва да си ходи" .
Няколкостотин излязоха на демонстрация и в столицата Вашингтон. Десетки се събраха около фонтана в грандинката на кръговото движение Дюпон съркъл. Те скандираха "Тръмп на боклука" и "Любов, не омраза: това прави Америка велика".
Протести навръх вчерашния Ден на президента имаше още в Солт лейк сити, щата Юта и в Атланта, Джорджия. 
21.02.2017, 09:26 часа
571 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha