​Страх от грабежи и насилие скова монтанско село

​Страх от грабежи и насилие скова монтанско село Страх от грабежи и насилие е сковал монтанското село Владимирово. Само преди два дни 82-годишният дядо Методи от село Владимирово беше ограбен посред нощ. Бил е душен, за да каже къде е пенсията му, 
За преживяното, дядо Методи разказва през сълзи пред национална телевизия. Той лежал безпомощен, докато крадецът обръщал стаята му наопаки. След като намерил и взел 500 лева, крадецът си тръгнал.
„Съблече ми всичките дрехи, обърна ми джобовете”, разказа дядо Методи. Сега дядото твърди, че няма пари дори и за хляб.
Това е вторият обир в дома му за няколко месеца. През декември отново е нападнат. Апашите са две деца – на 10 и 11 години. Те са разкрити и вече са настанени в поправителни домове.
Представител на криминална полиция твърди, че вторият обир в дома на дядо Методи е извършен от възрастен човек. В официалния бюлетин на МВР се казва, че това е 37-годишният К.С. При направеното претърсване в жилището му е намерено яке, от чийто вътрешен джоб са иззети 10 банкноти с номинал от по 50 лева.
„Той е криминално проявен и е направил самопризнания. Предстои да му бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Парите скоро най-вероятно ще бъдат върнати на дядо Методи”, обясниха от полицията.
И други хора във Владимирово се оплакват от нагли кражби. Мъж разказа, че за 1 година и 3 месеца са му откраднати две биволици и едно биволче, на стойност около 5000 лева.
„С тази стока се препитавахме, издържам двама студенти”, разказва мъжът. Оплаква се, че няма никаква развръзка по тези кражби.
Кметът на Владимирово настоява освен през деня, в селото да има полиция и през нощта. На територията на дирекцията селото било най-натовареният участък.
21.02.2017, 08:36 часа
3910 2
Коментари

ОнЧе

28.05.2017, 18:30 часа
Лежал в затвора и оттам се научил да граби възрастни и беззащитни хора! Изводите с два: 1. Не трябва да лежи в затвора, а в земята! 2. Всяко дете, което престъпва НК се въдворява в интернат от затворен тип до навършване на пълнолетие и се спират завинаги парите, отпускани от държавата на родителите или настойниците му!

ахил

28.05.2017, 18:30 часа
Докато не стане НЕПРИКОСНОВЕНА частна собственост и mда ни разрешат да се въоръжим така ще бъде
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha