Момчил Младенов: Малина Николова провалила трансгранични проекти за милиони

Момчил Младенов: Малина Николова провалила трансгранични проекти за милиони Големи трансгранични проекти в област Враца са застрашени от провал, заяви новият областен управител Момчил Младенов. Той обвини своя предшественик Малина Николова за проблемите и обеща, че ще работи за разрешаването им.
Единият проект е съвместната инициатива с румънската община Долж на стойност над 3 млн. евро. Той предвиждал закупуване на специализирани автомобили и ценна техника за пожарната, полицията, комуналното дружество БКС и спешния център във Враца. Изключително важните за региона придобивки обаче може да не видят бял свят, заради неспазени административни процедури от страна на екипа на бившия областен управител Малина Николова.
„Проектът е одобрен още през 2015 година, но заради големи пропуски на предишната областна управа, средства за съфинансиране от наша страна няма”, каза Младенов.
Още при кандидатстването по проекта екипът на бившия областен управител пропуснал да обезпечи средства за мостовото финансиране. Оказва се, че Николова не е уведомила навреме Министерски съвет за проблема, което според Младенов е голяма грешка.
„Моят предшественик е разчитал на „свои хора” в централната власт и не е намерил за нужно изрично да изпрати официално писмо с искане на пари до Министерски съвет. В резултат на 13 декември миналата година, когато вече средствата са били нужни, правителството е отказало да ги предостави”, посочи Младенов и представи писмения отказ, подписан от бившия секретар на МС.
„Сега аз съм поставен в ситуация, дни след встъпването ми в длъжност, да трябва да гоня краен срок за предоставяне на тези средства – до 27 февруари”, оплака се новият областен управител. Той посочи, че вече е уведомил служебния премиер за ситуацията и разговарял с румънските партньори, от които поискал отсрочка, за да не се провали проектът.
Друг трансграничен проект с Румъния на областната администрация също е зациклил. Става дума за ремонта на болница „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй, който е на стойност 1 500 000 евро. От областта обаче имат добри новини за този забавен проект и смятат, че той ще се реализира съвсем скоро.
„Можело е много отдавна да се решат проблемите по трансграничните проекти и да не стигаме до това да поставяме в риск партньорството ни“, категоричен беше Момчил Младенов. 
22.02.2017, 08:40 часа
3992 8
Коментари

Ибро

28.05.2017, 18:30 часа
А какво правеше зам. областната Ирина която сега е в листите на РБ за депутати? Нали е юрист. Да ви имам УПРАВАТА, пък след това ревете че Северозапада е западнал. А ми как да напредне като на високите длъжности са начални учителки...Депутатите също са ни боклуци. Нщма да има управия, а само кражби и заяждания....

Водка с утеха

28.05.2017, 18:30 часа
Пирамиди, фараони, куче влачи рейс ..... помните ли я?

ЧОВЕК ОТ НАРОДА

28.05.2017, 18:30 часа
ЮРИСТКАТА НА ОБЛАСТТА, КОЯТО ПРАВИ ВСИЧКИ ГАФОВЕ И Е БРАНИЛА ГЕРБ И МАЛИНЧЕТО, ОЩЕ ЛИ Е НА РАБОТА? ДРУГАРИ, СРАМОТА. НЕ ПРЕКРИВАЙТЕ ПОСРЕДСТВЕНОСТТА.

Власия

28.05.2017, 18:30 часа
Болницата в Козлодуй има нужда от добри лекари, а не от такива некадърници. Всеки лежал в болницата е потенциален смъртник. Може да сключат договор с някоя погребална агенция и болницата/морга ще процъфти

Нваку Кану

28.05.2017, 18:30 часа
Къпинка толкова си може - все пак е начална учителка. За това,че я цаниха за областен управител,без необходимата квалификация е виновна Пеца Турбото&CO

Гражданка

28.05.2017, 18:30 часа
Поръчките от кой се правят и кой избира фирмите, от там да се тръгне. Чиновниците правят поръчка а шефа казва кой да изпълнява. Ако ще има разследване правете го, ако не, не замитайте въпроса под килима.

Миланова

28.05.2017, 18:30 часа
Добре, че ти Г-н Младенов не разчиташ. Нали Христина Христова те намести тука, че си доказан "капацитет" те знаем. Та добре, че си ти да оправиш областта и да обереш овациите. Пък като сложихте и дъртия комунист Гъндев за заместник направо ще свършите всичката работа. Не знам останаха ли места за счетоводителки за "приятелките" на заместника.

До Иван-ка

28.05.2017, 18:30 часа
Иване ти първа смяна ли си? В общината е пълно с ивановци в полички.И работата им по цял ден е да пишат и оправдават малоумните постъпки на началниците си,докато ония грабят пари по обществени поръчки.Няма ли кой да провери и изнесе факти за обществените поръчки и фирмите .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha