„Нова република“ регистрираха листата си във Враца

„Нова република“ регистрираха листата си във Враца Днес КП „Нова република“ внесе в районната избирателна комисия документите за регистрация на листата с кандидати за народни представители за предсрочните парламентарни избори на 26 март, видя репортер на BulNews.bg. Листата бе внесена от регионалния координатор на ДСБ Враца Владислава Лакова, евродепутатът Светослав Малинов, зам.-председателя на ДСБ проф.Вили Лилков и водачът на листата за 06 МИР Цецка Бачкова.
Втори в списъка е Анжел Иванов, трети - Евгени Ангелов, който е директор на начално училище и председател на ДСБ в Бяла Слатина. Следващ в листата е адвокат Красимир Колев, който също е член на ДСБ, след него се нареждат Петя Георгиева – химик, Виктория Христова – собствен бизнес, Евгения Вельовска – собствен бизнес, председателя на ДСБ в Козлодуй инж. Йовчо Йовчев, председателя на ДСБ в Хайредин Борис Тодоров, Владислава Лакова, Цветан Йолашки и Денислав Цеков. Лицата в листата са амбицирани да работят за популяризиране на „Нова република“, като непрекъснато ще са сред хората, заяви Владислава Лакова.
„На 39 години съм, доктор по политически науки. Председател съм на националния клуб на жените в ДСБ. Произхождам по бащина линия от стар врачански род, а по майчина линия съм от Монтана. Темата за Северозападна България и състоянието й е изключително важна за мен. Завършила съм в Германия, където многократно съм слушала колко изостанал район е Северозападна България с голяма мъка и тъга, защото тук съм прекарала голяма част от живота си. Идеята е като екип с проф. Лилков, който е водач на листата във Видин и доц. Светослав Малинов, който е водач на листата в Монтана, заедно като екип да предложим една програма за възраждане на Северозапада“, разказа за себе си Цецка Бачкова.
„Идеята е да проведем обща кампания за Северозапада, защото регионът се нуждае от целенасочени усилия и подкрепа и то в продължение на доста години. Нито една политическа партия с личната си програма с общите усилия на всички партии и всички институции няма да можем да се справим с тежките проблеми в Северозападния регион. Ще обиколим целия Северозапад и още в следващите дни ще внеса гражданска подписка при министър-председателя с предложение да се разгледа и приеме програмата за целенасочено въздействие за подкрепа на Северозапада, която беше изработена през 2015 г., но не беше приета от правителството на Бойко Борисов“, заяви проф. Лилков.
В допълнение евродепутатът Светослав Малинов заяви, че регионът не заслужава тежката си съдба и трябва да има подкрепата на правителството и институциите. Той обвини управляващите в некомпетентност и негодност заради ситуацията, в която се намира Северозападът.
21.02.2017, 16:55 часа
5844 1
Коментари

б х

28.05.2017, 18:30 часа
Е те тия вече шъ спечелът...обзалагам съ а и ората ги познават
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha