Тръгна делото срещу Мартин Чоков за побой

Тръгна делото срещу Мартин Чоков за побой Най-накрая тръгна делото срещу Мартин Чоков за побой. Синът на галишкия кмет е уличен за нанасянето на побой по хулигански и расистки причини на свои връстник от селото. Припомняме, че същинското съдебно производство бе пренасочено към областния град, тъй като магистратите в Бяла Слатина масово си направиха отвод. 
В залата заедно с  Мартин влязоха и родителите му и воден от тях свидетел. А Ценко Чоков бе забелязан без патериците, които доскоро разнасяше.
При конституирането на страните в процеса, подсъдимият Мартин Чоков не се призна за виновен и запази правото си да дава показания на по-късен етап. Потърпевшият от побоя Радослав Илиев пък получи правомощия на частен обвинител и бе признат за внесен гражданският му иск за 20 бона за нанесената му лека телесна повреда. В хода на делото бяха разпитани свидетелите на пострадалия Радослав, който вече не живее в Галиче, защото се чувства застрашен. „Дори и в съда пак ме е страх”, каза Радослав Илиев.
Майката на момчето според него точно от страх получила инфаркт рано тази сутрин.„Аз дори не знам дали е жива в момента. Още не съм ходил до болницата”, добави Илиев.
Според един от свидетелите след излизането на баща и син от ареста в Галиче отново се започнало със заплахи. „Доколкото чух, са заплашвани няколко човека вече да си оттеглят показанията или най-малкото, което и да е - да ги променят”, добави Веселин Попов, свидетел по делото. 
Заради доказани - изречена от Мартин квалификация „мангал" и един нанесен с юмрук удар в главата на Радослав, година след инцидента делото днес тръгна по същество.
22.02.2017, 14:54 часа
2738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha