Полицията поде информационна кампания срещу алоизмамниците във врачански училища

Полицията поде информационна кампания срещу алоизмамниците във врачански училища Във връзка със случаи на телефонни измами, засягащи нова уязвима рискова група-децата, по инициатива на районното управление във Враца съвместно с Районна прокуратура-Враца и община Враца, е подета кампания сред подрастващото население на територията на ОД МВР Враца. Пред ученици и възрастни хора са представени проблемите „Телефонни измами” и „Кибертормоз”.
Вчера в НУ “Св.С.Врачански” във Враца е проведена среща-беседа с учениците от IV клас.  С ръководството на СОУ „Христо Ботев“ –Враца също е проведена среща с цел- информираност на  учениците за възможността за извършване на телефонни измами, в които жертви са малолетни и непълнолетни лица.Среща е имало също и в клуба на инвалида във Враца на улица”Мито Орозов”, на която са присъствали 30 граждани. В ОУ “Васил Левски” - Враца е проведена среща-беседа с учениците от V клас.
Същия ден служителите на реда са провели беседи в пенсионерски клуб и в „Клуб на инвалид” в Бяла Слатина на тема  „Телефонни измами”. Жители на селата Алтимир, Галиче,Галово и  Селановци също са били запознати с механизма на телефонните измами. Информационна кампания е имало и в Оряхово. 
23.02.2017, 09:58 часа
676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha