Започна подготовката за 71-вия национален поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй-Околчица

Започна подготовката за 71-вия национален поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй-Околчица Започна подготовката за провеждане на 71-вия национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй-Околчица. Вчера областният управител на Враца Момчил Младенов проведе работна среща с ръководството на Българския туристически съюз/БТС/,спортен клуб „Леденика“ към БТС и „Пешеходен клуб“ към БТС.
На първата работна среща, свързана с подготовката на похода присъстваха доц.д-р Алексей Стоев,председател на БТС, Нели Ненчовска и Евгени Филипов от СК "Леденика“, Бойка Лозанска от „Пешеходен клуб“ към БТС, Георги Петков, дългогодишен ръководител на похода и дизайнерът Юлиян Кирилов.
На срещата бе постигнато съгласие ръководството на 71-вия НТП„По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй-Околчица да се състои от 10 души. Ще бъде осигурена линейка и медицинско лице, което ще бъде на денонощно разположение.
Областният управител Момчил Младенов и представителите на БТС приеха първоначалната програма на похода и обсъдиха най-критичните места от него, на които е възможно да се създадат проблеми при неблагоприятни метрологични условия.
„Областна администрация-Враца е отворена за предложения, мнения и различни художествени форми, с които да се обогати програмата на 71-вия НТП „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй-Околчица. Целта ни е паметта и подвигът на Христо Ботев и неговите четници да бъдат почетени по достойнство“, заяви областният управител.
Втората среща на Момчил Младенов с ръководството на 71-вия НТП и представителите на БТС ще се проведе на 16.03.2017г.  
23.02.2017, 10:17 часа
577 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha