Откриха шести саниран блок в Монтана

Откриха шести саниран блок в Монтана В „Плиска” 8 живеят 227 души в 66 апартамента. Разгънатата застроена площ на сградата е 7 308,19 кв. м. По проекта, който се финансира по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради 2016 е извършено строителство на стойност 1 милион  471 хиляди лева.
Положена е топлоизолация по външните стени на блока, подменени са всички стари дървени прозорци на общите части и на самостоятелните обекти в сградата с нова PVC дограма. Направена е изцяло нова хидроизолация на покрива и топлоизолация на първата покривна плоча. Осветителните тела по етажните площадки и в коридорите на сутерена са сменени с енергоспестяващи. Нова е и мълниезащитата.
Изпълнител е „СТАТУС Н“ ООД СОФИЯ. Още три фирми са работили по техническо и енергийно обследване, инвеститорския и строителен надзор.
„Искам да похваля хората от жилищен комплекс „Плиска” за активността", заяви кметът Златко Живков на откриването Това е втория блок, които е саниран тук, уточни и допълни, че вече 50 кооперации са направили сдружения на собствениците и са в различен етап от процедурата, която трябва да преминат за да получат финансиране. 
 
23.02.2017, 11:10 часа
1537 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha