БЧК Враца отчете работата си през последните 4 години

БЧК Враца отчете работата си през последните 4 години Областният съвет на Български Червен кръст във Враца проведе годишно отчетно - изборно събрание на организацията днес. Официални гости на събранието бяха областният управител Момчил Младенов, шефката на регионалната дирекция „социално подпомагане“ Мария Търнавска и директорът на регионалната социална служба Нели Стоянова. От общо 33-ма делегати на отчета присъстваха 24, както и д-р Валентин Пеев, който е зам.- председател на НС на БЧК и зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска.
По време на събранието БЧК Враца направиха отчет на свършеното от областната организация през последните 4 години и изготвиха и приеха план за работата си в следващите 4 години.
При отчета стана ясно, че в областната структура на БЧК Враца има 4 300 членове, 76 дружества и 10 общински организации. Доброволците на червенокръстците са 200. В последните години се наблюдава и леко, но постоянно увеличаване на членската маса на БЧК Враца, като 90% от общинските структури на организацията работят добре. Изключение към момента прави общинската организация в Козлодуй, където трябва повече работа, за да разгърне потенциала си. В отчета на червенокръстците бяха обхванати всички благотворителни инициативи, в които са участвали и помощта, която са предоставили на хиляди жители на областта, били в крайна нужда. Не бе пропуснат и моментът с големите наводнения в Мизия, Бяла Слатина, Враца и Хайредин, където доброволците бяха денонощно и след това помагаха на хората да стъпят на краката си.
23.02.2017, 12:41 часа
771 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha