Обсъдиха антикорупционни мерки на престоящите избори

Обсъдиха антикорупционни мерки на престоящите избори Областният управител на Враца Момчил Младенов председателства заседание на Консултативния съвет към Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията. Темата на срещата бе „Мерки за превенция и противодействие на корупцията и нарушения на изборния процес, в контекста на изборите за народни представители на 26.03.2017 г.“
На заседанието присъстваха представители на окръжния съд и прокуратура, oбластната дирекция на МВР, териториална дирекция “Национална сигурност“-ДАНС, национална агенция за приходите, районна избирателна комисия-Враца и областна администрация-Враца.
Момчил Младенов запозна  присъстващите с начертаните мерки за изпълнение на проведената на 17. 02.2017 г. в Министерски съвет работна среща на областните управители със служебния заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, който отговаря за провеждането на честни и демократични избори на 26.03.2017 г. Според указанията областните администрации имат задължение да подсигурят на РИК високоскоростен интернет, тъй като обученията и на тези избори ще бъдат на живо в Интернет. До 08.03.2017 г. трябва да бъде предоставена информация в Министерски съвет за готовността на общините с помещения, в които ще се съхраняват изборните книжа и материали преди изборите и охраната на тези помещения. В указания срок следва да се предостави информация и за мястото и адреса на определените помещения, в които ще се съхраняват торбите с изборните книжа след деня на изборите, както и съхраняват ли се в същите помещения изборни книжа и от кои предишни избори. Младенов запозна присъстващите на заседанието и с препоръката към представителите на политически партии и коалиции в СИК да бъдат предлагани граждани с образователен ценз.
В заключение от проведената среща в Министерски съвет областният управител напомни, че в края на м. март 2017 г. ще се проведе заседание на областния съвет за сигурност.
23.02.2017, 15:24 часа
1274 2
Коментари

Баце

28.05.2017, 18:30 часа
Чак пък сами да се изловят, не вярвам.

.

28.05.2017, 18:30 часа
Областен и зам. областен-двама корумпирани и измамници имат ли право да водят този форум ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha