Безобразие! Животновъди заливат с оборска тор река във Врачанско

Безобразие! Животновъди заливат с оборска тор река във Врачанско На 22 февруари е получен сигнал за замърсяване на река Бистрешка от местни животновъди с оборски тор. Експерти от регионалната дирекция по околната среда и водите, басейновата дирекция в Плевен, областната дирекция по безопасност на храните и регионалната лаборатория незабавно били изпратени да проверят информацията. Служителите направили оглед и не установили изхвърляне на животински торов отпадък и торова течност в коритото на реката. Водите на реката са видимо бистри без следи от замърсяване.
От регионалната лаборатория към изпълнителната агенция по околна среда са взети водни проби от река Бистрешка преди и след животновъдните обекти. Измерените на място показатели –pH електропроводимост и разтворен кислород, не показват промяна в качествените характеристики на водния обект. Установено е обаче, че на брега на реката има депониран торов отпадък.
В района във врачанския квартал Бистрец има няколко малки животновъдни стопанства. Броят на отглежданите животни в най-голямото е около 30, поясняват екоинспекторите. Заради отсъствието на собствениците и липса на информация за тях обаче нарушител не е установен.
Информация за собствениците на животновъдните обекти и за броя на отглежданите от тях животни ще бъде получена от интегрираната информационна система на БАБХ и ще бъде предоставена от представителя на областната дирекция по безопасност на храните. След получаването на информацията ще бъде направена нова проверка, за да се открие нарушителя.
24.02.2017, 08:30 часа
2826 1
Коментари

БРЕ

28.05.2017, 18:30 часа
Значи докато се крият,няма нарушител.Или поне така ви изнася на смотаните служби,които ви мързи да си вършите работата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha