Оставиха в ареста бизнесмена, пребил до смърт работник от Видин

Оставиха в ареста бизнесмена, пребил до смърт работник от Видин Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена Стоил Стоилов, който преби до смърт свой работник от Видин.
38-годишният мъж е обвинен в умишлено убийство, извършено на 13 февруари т.г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Стоил Стоилов строял къща в столичния квартал „Бояна“, като за работа на строежа бил нает 44-годишният Славчо Димитров. В началото на февруари обаче работникът взел от строителния обект инструменти, собственост на бизнесмена, който като научил, започнал да търси майстора.
Около 22.30 ч. на 13 февруари Стоилов разбрал, че Димитров се намира във вилно селище „Иструм парк“ край пътя Ихтиман - Самоков. Заедно с още двама мъже бизнесменът пристигнал в селището, започнал да рита вратата на стаята на Славчо Димитров, след което нахлул в нея и започнал едночасов жесток побой над работника.
Ударите, нанасяни от бизнесмена, били насочени в областта на главата и горната част на тялото на строителя, уточняват от държавното обвинение. 
Свидетели на побоя стават двама от охранителите на селището, които при разпитите казват, че Славчо Димитров е бит само от Стоил Стоилов, а двамата придружаващи го мъже гледали отстрани. 
Апелативните магистрати приеха изцяло показанията на двамата свидетели, като ги оцениха като непротиворечиви и логични. 
Прокурорът по делото подчерта, че е налице опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. С оглед характера на повдигнатото му обвинение, механизма на извършването му, той е лице с повишена обществена опасност и при определяне на по-лека мярка обвиняемият ще има реална възможност да въздейства върху свидетелите. 
Съдът прие доводите на държавното обвинение и остави в сила взетата спрямо Стоил Стоилов мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
 
24.02.2017, 09:36 часа
741 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha