Опитен турист падна и си счупи черепа, почина на място

Опитен турист падна и си счупи черепа, почина на място Опитен планинар, 64-годишният Златко Гоцевски от шуменското село Троица, загина при нещастен инцидент в местността "Бобата" над родното му село вчера след обяд. Причината за смъртта е черепно мозъчна травма. Мъжът се подхлъзнал и полетял надолу, съобщава 24 часа.
При падането най-вероятно Гоцевски, който само от няколко месеца вече бил пенсионер, е ударил главата си в някаква скала. Не е ясно от колко метра е паднал, защото от пожарната, чийто спасители са го вадили, отказаха информация, имало разследване. Полицейският пресцентър в Шумен в събота и неделя почива.
Според местни хора Златко обичал планината. Преди да се пенсионира бил водомайстор на селото, често семейно или с приятели обикаляли скалните масиви между Троица и Осмар. В петък пак тръгнали. По неофициални данни били трима приятели. Не е ясно при какви обстоятелства опитният турист се е прекатурил надолу.
Скалният масив е част от Шуменското плато и представлява висока непристъпна местност, заобиколена от Осмарския и Троицкия боаз. Често организирани туристи от цялата страна обикалят тези местности.
В Бобата има останки от древна крепост, но голяма част от нея е заровена. И в момента обаче могат да се открият следи от крепостните стени, портата, както и тайния изход от крепостта, изсечен в скалите и слизащ към Троицкия боаз. Допуска се, че животът на това място е продължил до XI век. Надморската височина: 415 м.
25.02.2017, 16:31 часа
1192 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha