Скандал! Бракуват язовир край Косталево, ремонтиран за 2 милиона лева

Скандал! Бракуват язовир край Косталево, ремонтиран за 2 милиона лева Язовир, който е ремонтиран по проект за близо 2 млн. лв., е обявен от комисия на Община Враца за брак. Причината е, че от миналата година въпреки ремонта, язовирната стена изпуска. Съоръжението е в долина до врачанското село Косталево и не застрашава местното население. Извършена е проверка, при която се е оказало, че ремонтът е извършен некачествено, а фирмата-изпълнител е била прехвърлена на клошар, съобщи кметът на селото Любомир Кръстев.
"Миналата година се проби стената, минаха на проверка и го писаха, че е за брак. Водят го самозамърсяващ се и авариен, и ще го разрушат. Ще прокопаят стената, за да го няма повече. На язовира е работено по европейски проект. За 1 900 000 лв е правен един преливник, който в момента го няма. Правени са две проверки. Оказа се, че фирмата, правила ремонта е на някакъв клошар, който е починал, а парите ги няма. Парчетата, останали от преливника са с дебелина 3 см, арматура в тях няма, вятър ще ги отнесе... Водите от канализацията на селото са заустени в реката, и оттам в язовира. Ще стане една много голяма тоалетна лятно време като се изпарява, ще мирише чак на центъра", обясни кметът.  
В момента в язовира на Косталево има вода от снеготопенето. Според местните хора има добри екземпляри риба, заселили са се и няколко двойки лебеди. Съоръжението се стопанисва от Община Враца.
Според извършена проверка от януари тази година, 3 язовира са в подобно положение. Освен за този в Косталево, и за язовирите "Уменкьовец" и "Кални дол" ще бъдат предприети действия за временното им извеждане от експлоатация и в последствие бракуване по надлежен ред. При установяване, че сигурността на язовир не е гарантирана и не отговаря на нормативните изисквания за безопасност, има възможност за извеждане на същия от експлоатация и/или ликвидирането му. 
26.02.2017, 15:33 часа
7459 8
Коментари

очевидец

28.05.2017, 18:30 часа
ремонта не го е правил "клошар"-прави го мутрата Гриша Босашки дето за малко да стане и шеф на тролейте ,тоя е баш перач на пари.Хвърляха бетон върху голата земя,без арматура.............и всичко падна-хора за разстрел

.

28.05.2017, 18:30 часа
Чудя се врачани познават ли добре хората на първите места в листите на всички партии,на мен лично ми прави впечатление,че в тях има хора,чието разследване на прокуратурата и Данс тече още и те умишлено забавят изпращането им в съдебна зала,за да не възпрепятстват влизането им в парламента,да си направил изводите и с преференциалният вот да им дадем червена светлина на тези измамници милионери

КОЙ ?????????

28.05.2017, 18:30 часа
БУЗОВ, напиши, кога е направен ремонта на този преливник, коя е фирмата изпълнител, кой е подписвал за инвеститор, кой надзорник е сложил подписа си върху приемателните актове, за да бъдем правилно и точно информирани! Може да се окаже, че язовира мирише, но парите не миришат даже нямат политически цвят, едни и същи хора въртят далавери на гърба на народа от години! За да не се налага да получаваме данни от Мастиката, Нисторов,Венко, Ванката-депутатчето и други платени тролове на представляващия КОЙ в града!

Име

28.05.2017, 18:30 часа
Поредната кражба на криводолския дебил! Час по скоро на съд!!!

iii

28.05.2017, 18:30 часа
Сигурно ще лъснат и далаверките и на този кмет след мандата му.Но на първо място по кражби,далавери и проекти изпълнени с невероятно лошо изпълнение е..... Той беше "бизнес партньор"на определени хора и с тяхна помощ изпълняваха "проектите" и тои е.....С негова помощ се стопира проекта воден цикъл(помните колко материал изгоря) и той е... Той кърпеше едни и същи дупки по два пъти в годината и по толко ходеше на вилата му в Гърция и той е Ники Минаж, Николайчо,криводолският както искайте го наричате.Но сложи всички бивши кметове в малкият си джоб по ДАЛАВЕРИ.............

цекоо, цекоооооо

28.05.2017, 18:30 часа
Всички знаят кой беше кмет, когато се откраднаха тези 2 млн. лева. Цекенце, да не си докопал и ти нещо от тях, а? Щото преливника го няма ! Заради паричките си готов да гледаш погребения на невинни хора, а?

селянин

28.05.2017, 18:30 часа
Ремонта е направен от криводолския крадец.

цеко

28.05.2017, 18:30 часа
парашутиста само разрушава
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha