Българи и роми се били с брадви и чукове заради спрян ток

Българи и роми се били с брадви и чукове заради спрян ток Отново напрежение между българи и роми в столичния квартал "Дружба 1". Спрян ток стана причина за скандал между съседи. Сцената се е разиграла късно снощи. "Вчера около 16.30 часа в кв. "Дружба", блок 5, е пребит 38-годишен мъж от ромски произход", твърдят негови близки от квартала. Според тях побоят е нанесен от група скинари и е единствено на расова и дискриминационна основа. От МВР обаче съобщиха друго.
По думите на директорът на СДВР Младен Маринов вчера в "Дружба" се е появило напрежение във връзка със спиране на тока на определена сграда, предава Канал 3.
Един от живущите е протестирал, че му спират електрозахранването заради дългове на съседи, въпреки, че той редовно си плащал сметките. От там е тръгнал и междусъседския скандал. 
Напрежението между домоуправителя на блок 5 в столичния кв. „Дружба” и жителите от ромски произход е доведело до разправия с брадви и чукове. Причина за спречкването е, че ромите в блока не плащали сметките си и крадели ток.  
Днес в квартала имаше засилено полицейско присъствие и до ескалация на конфликта не се стигна. По-рано тази сутрин Боян Расате отиде лично на място с твърдението, че познава момче, което е пряко замесено в скандала. Неговото име е Георги.
Във вторник се очаква  протест на ромите от "Дружба" пред Съдебната палата в София.
 
27.02.2017, 11:40 часа
757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha