Полицаи са арестувани заради кражба на цигари от склад на МВР

Полицаи са арестувани заради кражба на цигари от склад на МВР Плевенски полицаи са заподозрени, че са откраднали над 360 хил. кутии цигари на стойност над 2,3 млн. лв. от склад на МВР в с. Згалево, съобщиха от прокуратурата. Разследването се води от специализираното звено "Антикорупция". Според разследващите кражбата е извършена още през 2014 г., но липсата на цигарите е установена едва през март 2016 г., т.е. преди близо една година.
Цигарите са без бандерол. Голямото количество е задържано след акция на МВР през 2009 г. Цигарите са описани като веществени доказателства, но тъй като по това дело не е задържан никой, разследването е спряно.
"На 28.03.2016 г. е била извършена проверка на складовите помещения на МВР в с. Згалево. Установено е, че металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат на служител на ОДМВР - Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен. При внимателен оглед на помещението било установено, че от него липсват 367 218 кутии цигари без бандерол. Назначената от специализираното звено "Антикорупция" експертиза е установила, че стойността на отнетите цигари е 2 305 491 лв. В резултат на извършените процесуално следствени действия от "Антикорупция" е установено, че кражбата на цигарите, без бандерол е била извършена през 2014 г. от служители на ОДМВР - Плевен, действали в съучастие и използвайки техническо средство и моторно превозно средство", пише в съобщението на прокуратурата.
Днес в Плевен са арестувани трима служители на МВР. В момента се обискират домовете им, съобщават от прокуратурата.
27.02.2017, 13:55 часа
1517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha