Врачанин пипна вирусен хепатит! Вижте какво още върлува в града

Врачанин пипна вирусен хепатит! Вижте какво още върлува в града За изминалата седмица 9 жители на Враца са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Петима врачани са лепнали варицела, един е с ентероколит, а двама са болни от ротавирус. През изминалата седмица има и един регистриран случай на врачанин, който страда от вирусен хепатит Б-1.
Разболелите се от остри респираторни заболявания за изминалата седмица са 64 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните и няма потвърдени случаи на грип.
За периода здравните инспектори са извършили 66 проверки по текущ контрол на лечебни заведения за болнична помощ, като няма констатирани нарушения. Извършени са 5 проверки на аптеки, при които също не са установени нарушения.
Здравните инспектори са извършили проверки и в 80 обекта по контрол на тютюнопушенето. Проверени са 5 обекта за хранене и развлечения, 26 детски и учебни заведения, 21 лечебни и здравни заведения и 28 обществени места. При проверките няма издадени предписания и актове.
28.02.2017, 08:15 часа
2933 1
Коментари

PИОКОЗ

28.05.2017, 18:30 часа
А къде се лекуват, струва ми се, че затвориха инфекциозното. питам заради едни хора...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha