СУ „Христо Ботев“-Враца спечели проект за кулинарни нинджи

СУ „Христо Ботев“-Враца спечели проект за кулинарни нинджи „Кулинарно междучасие - Манджицу“ е проект, който има за цел по забавен и интересен начин да  запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. Паралелно с това проектът цели да мотивира децата да споделят наученото у дома и да се включват по-активно в приготвянето на храната заедно с родителите си.
В края на 2015 г и началото на 2016 г голяма хранителна верига посети общо 3 училища, а през ноември 2016 г. гостува в още 5. Сред получените кандидатури до 07.10.2016 г. се селектират пет училища, в които „Кулинарно междучасие – Манджицу“ гостува, сред които е и Средно училище „Христо Ботев“-Враца. През ноември 2016 г. проектът е реализиран. В рамките му всяка кулинарна нинджа разбра как здравословното ястие може да е вкусно и лесно за приготвяне и че готвенето с мама и татко вкъщи е забавно и приятно!
Едно от всички 8 посетени училища имаха възможността да кандидатстват за финансова субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих в училището.
„Кулинарно междучасие Манджицу“ награди Средно училище „Христо Ботев"-Враца с 10 000 лева за подобряване на зоните за спорт и отдих на територията му.
Средно училище „Христо Ботев“ във Враца спечели с подробно разработен проект за изграждане на фитнес площадка с уреди и зона за отдих с пейки и дървета в своя двор. Освен това, училището се ангажира с подготовка на информационни материали за балансирано хранене и с изграждането на спортна площадка, благодарение на която учениците да придобият още знания за безопасно движение по пътищата и колоездене в градска среда.
28.02.2017, 09:28 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha