Спеченгета удариха наркобанда, действала в Слънчев бряг! Откриха килограми дрога в склад

Спеченгета удариха наркобанда, действала в Слънчев бряг! Откриха килограми дрога в склад Поредната голяма наркобанда, действала по Южното Черноморие, разбиха спецполицаи в София. Това е поредният удар срещу разпространението на дрога по морето, след като само в рамките на няколко месеца бяха арестувани босовете Иван Митов-Слънцето и Любомир Славов-Мазния.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 12 участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици (кокаин, екстази, амфетамини, марихуана) в елитни столични заведения и клубове, съобщава "Флагман".
Десетима от участниците са задържани на 24 февруари 2017 г. вечерта при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Един е в Софийския затвор по друго досъдебно производство, а един се издирва. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2015 г., като през летните месеци е разпространявала наркотици и в курортния комплекс „Слънчев бряг“.
Ръководителят й Станислав Д. наложил стройна организация на дейността по разпространението. Най-довереният му човек в групата Кристиян С. контролирал дилърите, отговарял за зареждането с наркотици и събирането на парите. Той ръководел и „наказателната бригада“ на престъпната група, в която участвали Иван К., Красимир Г., Иван С. и др. Целта на тази бригада е била да гони конкуренцията и налага монополно положение на пазара. Групата е имала основен „зареждач“ и главен „склададжия“.
При извършените претърсвания и изземвания са намерени и иззети общо около 4 кг марихуана, 250 г кокаин, 150 г амфетамини. От тях в дома на „склададжията“ са открити 2 кг и 800 г марихуана и 205 г кокаин. В колата на един от дилърите Иван К. са намерени 20 дози кокаин. Намерени и иззети са и още количества наркотични вещества, чийто състав се установява от експертизи. Иззетите СИМ карти, кодови названия на наркотиците, както и начините на комуникация на участниците, сочат, че групата е действала изключително гъвкаво и при строга конспиративност.
На 27 февруари 2017 г. Специализираната прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за деветима от задържаните. С постановление на наблюдаващия прокурор на един от задържаните бе наложена „Парична гаранция. Същия ден късно вечерта съдът определи най-тежката мярка за осем от обвинените, а един остави под парична гаранция.
Повечето от обвиняемите са осъждани, някои от тях многократно, в т.ч. за разпространение на наркотици. По делото са използвани специални разузнавателни средства.
28.02.2017, 11:41 часа
762 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha