Общински съветник към колегите си: Не ни връщайте в комунизма

Общински съветник към колегите си: Не ни връщайте в комунизма Редовното заседание на общинския съвет във Враца започна с декларация, внесена от сенаторите от „Народен съюз за Враца“, която беше прочетена от Пламен Ганецовски. Той призова колегите си да не използват политическа репресия и да не се връщат 50 години назад. В декларацията групата съветници обвиниха част от колегите си, че се държат авторитарно, без да се съобразяват с нормите на етичния кодекс, правейки абсурдни заключения и обвинения, с цел да всяват страх и да подчиненят останалите.
Предлагаме ви да видите и пълният текст на декларацията:
 
ДЕКЛАРАЦИЯ
от групата общински съветници от „Народен съюз за Враца“
 
Господин Председател,

Ние, общинските съветници от „Народен съюз за Враца“, се обръщаме към Вас, колегите и обществеността на община Враца със следния призив:
Да оставим миналото, да не използваме шаблоните и политическата репресия,  да не се връщаме 50 години назад!
Ние, общинските съветници, сме избрани от жителите на община Враца, за да защитаваме техните интереси.
Всяка група, всеки общински съветник има право на собствено мнение. Отмина времето на комунизма, когато всички гласуваха единодушно и имаха само едно мнение – спуснатото от партията.
В демократичните времена, в които живеем, всеки има право да изразява своята позиция.
Не може група от общински съветници, съставена от определени политически партии, да се държи авторитарно без да се съобразяват с нормите на етичния кодекс, правейки абсурдни заключения и обвинения, с цел да се всява страх и подчинение.
Колеги, разберете, че изразяването на лично мнение не е знак за лично отношение или засягане на лични авторитети, а е израз на принципни позиции, които са в интерес на гражданите на община Враца. Когато се опитвате да ни напътствате с „правилните решения“, когато ни обвинявате и се опитвате да налагате цензура на нашите изказвания и въпроси, вие надминавате епохата на комунизма и ни връщате към сталинизма.
Вярваме, че ако не одобряваме ваши предложения и решения, няма да ни изпратите в концентрационни лагери и да ни подложите на политическо преследване!
28.02.2017, 12:16 часа
1097 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha