Илияна Йотова се срещна с родители на загинали хора, жертви на тежки престъпления

Илияна Йотова се срещна с родители на загинали хора, жертви на тежки престъпления Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с родители на загинали млади хора, жертви на тежки престъпления, съобщиха от пресцентъра на Президентството. Работната среща бе по молба на семействата и продължи повече от два часа.
Различни възможности и мерки за превенция на увеличаващото се насилие и убийства на деца и младежи бяха основна тема разговора.
Родителите споделиха впечатленията си от работата на органите на разследването, прокуратурата, съда и органите по изпълнение на наказанията и вижданията си за законодателни промени, които да доведат до повече справедливост и до намаляване на тежките престъпления. Направени бяха предложения, за промени и в образователната система, правосъдието и други сфери, които да бъдат реализирани съвместно от различните институции и гражданското общество.
Пострадалите семейства настояха за отстраняване на пропуски и лоши практики в работата на полицията и съдебната система, за преразглеждане на процедурата по съкратено съдебно следствие и изключването на възможността извършители на особено тежки престъпления да се ползват от намаляването на наказанието при самопризнание, за връщане на задължителния физически труд в затвора и по-ефективна защита на правата на пострадалите.
Родителите получиха подкрепа за разгръщане на цялостна кампания за борба с насилието и за гарантиране на правата на пострадалите.
06.03.2017, 15:18 часа
756 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha