Ислямски момчета стават секс роби на военни командири

Ислямски момчета стават секс роби на военни командири Афганистански момчета стават секс играчки на влиятелни мъже. Бача Бази е многовековна сексуална практика, включваща двама мъже. Единият често е висш военен командир, който е на страната на правителството или на талибаните. А другият е момче на възраст между 14 и 18 години.  
Тези младежи биват купувани или отвличани от семействата си. Впоследствие стават роби на добре въоръжените си господари – танцуват им и ги забавляват, включително и сексуално. Те са третирани като вещи и неотлъчно следват своя военачалник, а опитите да им се интегрират обратно в обществото често завършват с трагедия. Тъжен е парадоксът, че в Афганистан хомосексуална любов се наказва със смърт, докато експлоатацията на момчета се толерира, коментира Global Voices.
Той обаче се съживи изключително по време на гражданската война в страната (1979-1989 г.) след инвазията на СССР. Мидхажидините прекарваха дълги периоди далеч от дома в уединени местности, където имало и деца-воини.В края на миналата година Афганистанската независима комисия за човешки права предупреди, че Бача Бази отново се надига след ожесточените сблъсъци в североизточната част на страната. Институцията призова Кабул да приеме закон срещу страшната практика.
Момчетата роби могат да бъдат използвани като оръжия, както и като държанки по време на войната. През 2015-а 16-годишен младеж беше арестуван при опит да се самовзриви, след като е бил групово изнасилен и изпратен да удари полицейски участък в Кабул. Поръчителят са талибаните.
Според специален доклад от AFP талибаните използват тези млади момчета като примамка за войниците и полицаите в страна.
„Афганистан е ислямска страна само на думи. Шериатът не се прилага тук. Защото мюсюлмани, които променят пола си, биват заклеймявани и жестоко наказвани. Но Бача Бази почти се е превърнал в култура”, пише гневно афганистанец във Facebook.
Извън бойното поле, момчетата се превръщат в танцьори по сватби и други партита, на които си слагат грим и се обличат като жени. Когато станат на 18 години, господарите им ги пускат.  Но проблемите не спират дотук.
В обществото се шири схващането, че жертвите на Бача Бази са морално и сексуално покварени и затова дори собствените им семейства се отричат от тях. И няма нито една институция, която да се погрижи за тяхната реинтеграция в обществото. Афганистанската независима комисия за човешки права има отделна организация за жените, пострадали от домашно насилие, но не оказват специални грижи за травмираните момчета роби, които се оказват сами в едно общество, което се отвращава от тях.
09.03.2017, 14:30 часа
600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha