Враца с ултиматум за довършването на Водния цикъл

Враца с ултиматум за довършването на Водния цикъл Община Враца постави ултиматум на Българската банка за развитие за довършването на работата по Водния цикъл, за която има подписан договор с „Понстройинженеринг“ ЕАД. Финансовата институция е кредитор на фирмата и понастоящем управлява нейните активи и пасиви. Затова местната управа и ръководството на баката трябва да решат как да се довърши работата по проекта.
„По-добрият вариант е „Понстройинженеринг“ да си свършват работата и ние сме склонни да направим този компромис, но само при условие, че това стане до края на август с нужните гаранции за качество на изпълнението“, посочи кметът Калин Каменов. Той вече е поставил едноседмичен срок на ББР да представят конкретни ангажименти по този повод. Ако не бъде постигнато съгласие, ще се наложи да се търси нова фирма, която да довърши работата на „Понстройинженеринг“.
Междувременно общината вече е изтеглила банковата гаранция от фирмата, за да обезпечи участъци от Водния цикъл, които влизали в ремонта на бул. „Васил Кънчов“ . Недовършеното от „Понстройинженеринг“ пречи и на финализирането на други обекти в града, по които има засичане с участъци, изградени от другата фирма изпълнител – „Водстрой“, която вече приключи своята работа. 
От местната управа съобщиха, че вече са на финален етап отчуждителните процедури по трасето на довеждащия водопровод от яз. Среченска бара, който е и последният, най-труден етап от проекта за Водния цикъл. Очаква се физическото му изпълнение да стартира от края на април, заявиха от кметския екип.   
13.03.2017, 15:31 часа
2524 1
Коментари

кажи на кмета

28.05.2017, 18:30 часа
Краен срок от гласоподавателите ще е по дълъг, до края на мандата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha