Родителството удължава живота ни с близо 2 години

Родителството удължава живота ни с близо 2 години Скъпи, родители, имайте кураж. Ако оцелеете перманентната липса на сън, негативните изблици на малките деца, тийнейджърските тревоги и всички останали премеждия при отглеждането на деца, то вие ще бъдете възнаградени с по-дълъг живот, в сравнение с бездетните си връстници. Или поне така твърдят шведски учени. 
Нещо повече – продължителността на живота при татковците е с три месеца по-голяма, отколкото при майките, сочат резултатите от проучването, публикувано в „Журнала по епидемиология и обществено здраве”. От събраните данни учените са разкрили, че хората, които имат деца могат да се облагодетелстват с цели 2 години повече живот. 
За да стигнат до тези необичайни резултати изследователите са проверили продължителността на живота на мъжете и жените, родени между 1911 г .и 1925 г. и живеещи в Швеция – повече от 1,4 милиона хора общо. Те са събрали и информация за техния социален статус и наличието на отрочета. 
Екипът признава, че не може да намери конкретен отговор на въпроса по какъв начин родителството е свързано с продължителността на живота, но предлага няколко теории. Според една от тях отглеждането на деца и поддържането на щастлив брак кара хората да се откажат от много от вредните си навици и ги стимулира да водят по-здравословен и продуктивен начин на живот. Освен това родителите разполагат със социалната и финансовата подкрепа на наследниците си след пенсия, което им осигурява по-лесен достъп до услуги, лекарства, грижи и др. 
14.03.2017, 10:38 часа
275 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha