Отложиха делото срещу Ненчев - съдията се разболял

Отложиха делото срещу Ненчев - съдията се разболял Отложиха днешното заседание по делото срещу бившият министър на отбраната Николай Ненчев, който е обвинен за договора за ремонт на двигателите на МИГ-29, съобщава "Дарик".
Причината - съдията Петър Стоицев се е разболял. Следващото заседание е насрочено за 6 април. Делото започна в края на февруари, вече има събрани 41 тома доказателства. Пред съда се очакваше да бъдат разпитани общо 23-ма свидетели. В списъка е и сегашният президент и бивш командир на Военно-въздушните сили Румен Радев, който ще бъде призован да свидетелства на 12 април.  
Според прокуратурата за времето от 5 май до 9 септември 2015 г. като министър на отбраната Николай Ненчев не е изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС на страната ни.
От престъплението, според прокуратурата, са настъпили значителни вредни последици за Българската армия - спаднал е нальотът на пилоти на 33 часа за една година, при установен в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или поне минимум 80 летателни часа за година. Това е довело до опасност от допускане на тежки летателни инциденти, поради разтренираност.
16.03.2017, 12:14 часа
690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha