Трима юноши на "Бдин" получиха повиквателна за националния отбор

Трима юноши на "Бдин" получиха повиквателна за националния отбор Трима футболисти от "Бдин" /Видин/, във възраст U 15 /юноши младша възраст/, получиха повиквателна за лагер на националния отбор. Асен Асенов, Калоян Иванов и Теодор Тошев заминават на 27 март на тридневен лагер в комплекс "Царско село", където с още 33 млади таланти от цялата страна ще показват футболни умения. До повиквателната се стигнало след като главният селекционер на националния ни тим Стефан Колев е наблюдавал срещата между "Монтана" и "Бдин", завършила с победа за видинчани с 4:2. 
"Много отдавна не се случвало да бъдат викани наши юноши в националния тим", коментира треньорът на талантите Павел Огнянов и добави:
"Това показва, че работим добре с децата. Винаги съм казвал, че имаме талантливи играчи и съм стоял зад тях независимо дали побеждават, или губят. Това е оценка и за нашата работа като треньори. Добра новина за клуба."
Футболистите разбират, че това е голяма отговорност:
"Ще работим добре. Надявам се да играем силно. За мен е чест да съм в "Бдин" и в националния отбор... Ние не трябва да си вирим носовете, а да работим здраво... Отговорността е голяма..."
Павел Петров, председател на Управителния съвет на клуба, също прие със задоволство новината за младите национали:
"Видин винаги е имал таланти. Дано продължат по същия начин да работят треньорите с децата. Ние, като ръководство, ще имаме грижата нищо да не им липсва."
В детско-юношеската школа на "Бдин" тренират над 150 деца, като над 10 състезатели от юношите старша възраст играят и при мъжете.
16.03.2017, 19:15 часа
666 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha