Видинско село остана без кмет

Видинско село остана без кмет Жителите на видинското село Гара Орешец не знаят и имат ли кмет, къде е, кой ще им решава проблемите. На последните местни избори този, за когото гласували, така и не дошъл да работи в кметството, а впоследствие се отказал от поста, по болест. Сега си имат друг кмет, но само временно, до новите избори, които ще правят на 30 април. 
"Пак ще избираме, пък кой ще стане ще видим. За решаване проблеми много, работа няма, всичко счупихме и затрихме, жив зян сме. Стария кмет не сме го виждали от миналата година по това време, не знаем кмет има ли, няма ли...", оплакаха се жителите на селото.
Емил Данаилов е временният кмет на Гара Орешец до избирането на наследника си, което ще се случи на 30 април. Приел този кратковременен пост, защото познава добре проблемите на селото. Работи в администрацията от 30 години, но няма да се кандидатира за кмет. Предпочита да помага, колкото е по силите му, с изпълнението на започнатите проекти, които общинската управа в Димово подготвила. 
"Знам кои са проблемите, какво трябва да се върши. Мисля, че заедно с екипа се справяме добре. Искаме да не се усети този преходен период от предишния кмет до избирането на новия, че липсва човек, който да управлява селището", подчерта Емил Данаилов.
В Орешец започва пролетно почистване на жилищните зони и премахване на нерегламентираните сметища, каза още кметът. Разказва и за другите ремонти, които им обещали от общината със средства от капиталовите разходи- ремонт на улици и тротоари, както и на пътищата от Върбовчец до Орешец и до местната забележителност- пещерата "Венеца". Очакват одобрение на проект за възстановяването на зона за отдих и детска площадка в района на читалището за 10 000 лв. Имат и списък с изявилите желание да участват с доброволен труд - 126 души. Ако се одобри, планират и ремонт на читалището за 352 000 лв. 
Временният кмет Емил Данаилов пожела на съжителите си да си изберат най-достойния за негов наследник. Това ще стане ясно на 30 април, когато с указ на президента са насрочени частични избори за кмет в Гара Орешец./БНР
17.03.2017, 13:56 часа
2586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha