Гърция продава имоти на онлайн търг

Гърция продава имоти на онлайн търг Гърция разработва онлайн платформа, позволяваща от всяка точка на планетата да се купават имоти в страната, пише в. "Катимерини". В момента правосъдното министерство на страната предава проекта за узаконяване на начинанието в парламента.
Все още не са известни подробности около интернет-платформата, която ще играе ролята на посредник между потенциалните купувачи и собствениците на имоти в южната ни съседка. Според гръцкото издание, всеки обект ще притежава визитка в сайта, съдържаща информация, интересуваща купувача: минимална цена на собственика, на която обектът може да бъде продаден на търг и реалните суми, които са готови да платят заинтересованите от предложението купувачи.
Всеки купувач може да оферира своята цена за харесания имот, като тези данни ще бъдат автоматично предавани на собствениците. Собственикът на обекта ще може да анализира всички предложения на потенциалните купувачи, след което те ще бъдат приемани или отхвърляни. Крайната цена, при която продавачът на търга ще реши да продаде имота, ще се отбелязва във визитката на обекта.
Заключителният етап в този аукцион ще бъде плащането. По предварителни данни, в случай на съгласие от страна на преводача, парите трябва да бъдат преведени в 10-дневен срок.
На онлайн аукционите в Гърция ще се предлагат основно „проблемни“ жилища. По този начин ще се направи опит те по-бързо да бъдат реализирани. Според доклад на Alpha Residential Properties, само през 2016 г. 10 500 имота в Гърция са били отнети от собствениците им, заради невъзможност да изплащат ипотеките за тях.
20.03.2017, 13:43 часа
276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha