В Мездра дават 30 хиляди за местни инициативи

В Мездра дават 30 хиляди за местни инициативи В мартенското заседание на Общински съвет- Мездра ще бъде обсъдена и гласувана Общинска програма за малки местни инициативи – Мездра 2017 година. Такава програма има за първи път в общината и нейната цел е да се финансират малки проекти с местно значение, разработени от кметове и кметски наместници, инициативни комитети от граждани, председатели на читалищни и училищни настоятелства. Заложените в проектобюджета на програмата средства са в размер на 30 000 лева. Срокът за кандидатстване е до 15 април 2017 година.
Допустимите дейности за кандидатстване по програмата са: изграждане на детски площадки, мерки за енергийна ефективност, рехабилитация на площадите и тротоарите-ремонт на огради, входни портали и изграждане на тоалетни в гробищата, ремонт на обществени тоалетни, видеонаблюдение, изграждане на спортни площадки, алеи и тротоари, създаване на зони за отдих с беседки, подобряване на инфраструктурата между жилищните сгради.
По програмата не може да се кандидатства с проекти, генериращи приходи от търговска и стопанска дейност, проекти, касаещи частна собственост, изграждане на беседки и детски площадки, които не отговарят на Закона за устройство на територията, не се допуска читалищни настоятелства, получаващи държавна субсидия да кандидатстват за извършване на строително – ремонтни дейности на читалищни сгради, с изключение на смяна на дограма, като има 25% участие на настоятелството на културното средище.
Проектните предложения трябва да бъдат разработени съгласно изискванията на действащото законодателство, придружени от необходимите документи посочени в програмата.
21.03.2017, 11:28 часа
672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha