Изненада! Махат не един, а двама от борда на директорите на врачанската болница

Изненада! Махат не един, а двама от борда на директорите на врачанската болница Двама членове на борда на директорите на врачанската болница ще бъдат сменени на общото събрание на акционерите в МБАЛ „Христо Ботев”АД – Враца. Заседанието е насрочено за 24 март от 13 часа, научи BulNews.bg. Досега се знаеше със сигурност, че ще бъде подложена на гласуване смяната на Валери Симеонов, но днес стана ясно, че ще има и друг сменен. Вторият член на борда, който ще бъде махнат е Димитър Цветков. На негово място ще дойде юрист от Министерството на здравеопазването.
Припомняме, че по-късно днес има извънредно заседание на общинския съвет във Враца, където местните сенатори ще гласуват протестно писмо до министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и категорично ще се противопоставят на смени в борда на директорите.
По-рано днес пък зам.-областният управител Димитър Гъндев заяви, че ръководството на болницата трябва да влезе в правомощията си и ако е необходимо и целесъобразно да изтегли кредит за финансовото й оздравяване. Дали тези пари обаче ще помогнат лечебницата да излезе от блатото  към момента не е ясно. Според Младенов и Гъндев от борда на директорите са имали достатъчно време да реагират на „особеното мнение“ на държавата при предното общо събрание и да решат какво ще правят.
„Не е нормално сегашното ръководство на болницата да очаква държавата да му казва какво трябва да прави и да носи отговорност. Борда на директорите трябва да вземе решение и да носи отговорността за тях, а не друг. Това е в правомощията им“, допълни Младенов. Той посочи, че с директора на болницата Орлин Цветков са се срещали със здравния министър и той ги е уверил, че следи какво се случва с лечебницата.
21.03.2017, 12:54 часа
4600 1
Коментари

Име

28.05.2017, 18:30 часа
Еми, да благодарим на временното правителство за усилията да ликвидира здравеопазването във Враца. Отказаха заем, сега разбиват и борда на директорите, който се опитва да стабилизира ситуацията. Евала, чудесни сте!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha