ДАНС и МВР наблюдават 140 човека и 27 села от Врачанско заради изборите

ДАНС и МВР наблюдават 140 човека и 27 села от Врачанско заради изборите Областният управител Момчил Младенов изпълни безпроблемно и в срок ангажиментите и задълженията си, съгласно Изборния кодекс, решенията на Централната избирателна комисия и указанията на Администрацията на Министерски съвет /АМС/ във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26.03.2017 година. Информацията бе съобщена днес по време на брифинг с медиите. На него присъстваха още заместник-областния управител Димитър Гъндев и Мариана Каменова, главен секретар на Областна администрация-Враца.
На срещата бе съобщено, че днес с централизирана доставка на Министерски съвет са пристигнали изборните книжа. От Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Областна администрация-Враца са получени и избирателните списъци за гласуване. Предстои да бъдат доставени списък с имената на кандидатите за народни представители от шести Изборен район-Врачански и бланка чернова за отчитане на преференциите.
Мариана Каменова обобщи, че на 18.03.2017г. в сградата на Областна администрация-Враца са пристигнали 183 000 бюлетини, с които ще се гласува на предстоящите избори. Те са поставени в специално помещение, определено със заповед на областния управител, което се охранява със СОТ, като има и денонощна постова охрана.
Момчил Младенов допълни, че община Враца е изпълнила указанията, дадени с негово писмо за проверка на уличното осветление в района на СУ “Отец Паисий“ и отстраняване на дефектните лампи. „Всички улични лампи в района на учебното заведение, където във физкултурния салон ще бъде разкрит изчислителния пункт към РИК-Враца функционират“, уточни областният управител.
Младенов поясни, че поддържа връзка с органите на МВР, ДАНС и прокуратурата. С цел превенция и защита изборните права на гражданите, правоохранителните органи осъществяват наблюдение на 27 от селата в областта. Следят се и 140 рискови лица. На електронната страница на Областна администрация-Враца в секция „изборни нарушения“ до момента не е подаден нито един сигнал.
Младенов допълни, че утре предстои да се проведе разширено заседание на Консултативния съвет към Председателя на областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в област Враца. На него освен членовете на съвета /представители на ОД на МВР-Враца, Окръжен съд-Враца, Окръжната прокуратура, ДАНС, НАП/, ще вземат участие и представители на РИК, директорите на „Информационно обслужване“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на СУ“Отец Паисий“. Работната тема на заседанието ще бъде „Организиране и подготовка на изчислителния пункт към РИК-ВРаца, който ще бъде изграден във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“. Там в нощта след изборите ще се приемат избирателните комисии от цялата област.
С цялостната дейност по обезпечаване на организационно-техническата подготовка на изборите, Областна администрация-Враца цели провеждането на честни и прозрачни избори и формиране на доверие в избирателите относно легитимността на резултатите.
21.03.2017, 15:33 часа
2618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha