Калин Каменов преигра! Удари с актове мизерстващ психично болен младеж

Калин Каменов преигра! Удари с актове мизерстващ психично болен младеж Два акта са съставени на умствено изостанал младеж от Враца, който преживява с мизерни средства, научи BulNews.bg. Глобите на момчето са за общо 150 лева и са постановени от кмета Калин Каменов. Преди дни санкциите бяха обжалвани пред магистратите в районния съд в града, които ги отмениха като незаконосъобразни.
Интересното в случая е, че повечето врачани познават момчето с тежката съдба. То може да бъде видяно през деня в централната градска част заедно с майка си да събират кашони, за да се препитават. Младежът страда от психичното разстройство, астма и високо кръвно налягане.
От документите по делата става ясно, че момчето е отнесло акт, съставен от двама полицейски служители, които го видели да уринира извън тоалетната на жп гарата в града. Наложената глоба, потвърдена и от кмета на града за това провинение, била в размер на 100 лева. Оказва се обаче, че по това време момчето и майка му държали тоалетната там и няма логика момчето да уринира в близост до нея.
Другата глоба в размер на 50 лева е била наложена за това, че момчето ровело в контейнери за кашони и други отпадъци, които оставял отстрани, за да ги вземе след това. Според униформените М.И. не бил „контактен“. Ченгетата му съставили акт, в който записали, че „лицето извършва действия и прояви, с които замърсява улиците, изразяваща се в изхвърляне на отпадъци от контейнерите за смет”.
В защита на М.И. пред магистратите показания дал мъжът, с когото живее майка му. Той обяснил, че момчето е умствено изостанало, не може да се контролира и ходи по контейнерите за боклук само с майка си. От думите му става ясно, че младежът получава 200 лева инвалидна пения, а майката му няма никакви доходи и затова двамата събират картони и хартия от кофите, които след това препродават. На практика М.И. не е замърсявал улицата, а е събирал отпадъците, за да събере средства за прехрана.
Заради тежката съдба на момчето и фактът, че не е повредил или унищожил общинско имущество, като взели предвид свидетелските показания, магистратите отменили и двата акта. Решението им обаче може да се обжалва пред административния съд във Враца.
22.03.2017, 08:35 часа
2968 2
Коментари

petur petrov

28.05.2017, 18:30 часа
тоя каменов е голям мизерник значи, такъв некадърен кмет не сме имали никога!

герб ГУБИ вРАЧАНСКО

28.05.2017, 18:30 часа
Добрютру, Врачанци. Тая сутрин Кмето не е прескачал оградата на къща - музей "Никола Войводов" да гони наркомани. Напоследък има голям интерес на местния феодал към историческата ценност. Сутрин от балкончето си гледа къщата и действа по тревога!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha