"Монтана" и "Берое" извлякоха ползи от участието си в Адриатическата лига

"Монтана" и "Берое" извлякоха ползи от участието си в Адриатическата лига Преди два дни завърши Адриатическата лига за жени, до чиито финали достигнаха двата български участника - "Берое" /Стара Загора/ и "Монтана". Това само по себе си бе добра новина за нашата страна, тъй като тези отбори бяха постоянни през целия сезон и показаха добро ниво.
За съжаление нито един от тях не стана шампион, но поне имахме финалист в лицето на тима от Стара Загора. Няма съмнение, че това е успех за "Берое", тъй като на полуфинал бе отстранен домакина и шампион Будучност, което е постижение. За съжаление словенският "Атлете" се оказа най-подготвен от всички и на финала бе на по-добро ниво. 
Другият роден участник "Монтана" завърши първи в редовния сезон, но се спъна на финалната стъпка. Позитивите обаче са доста и това четвърто място не може да е неуспех. Някои състезателки участваха за първи път в евротурнир и със сигурност са натрупали опит, което може да се окаже полезно за края на родния шампионат. Монтанки изиграха доста силни двубои, а останаха и единствени без загуба в своята зала. Представянето на тима показа, че решението за участие в турнира е било правилно, а за следващия сезон може само да се награди.
Адриатическата лига се оказа нещо положително за българските отбори. Да, дългите пътувания са минус, но няма нищо по-важно за един състезател от това да играе и така да трупа опит. Догодина пък има нови шансове, а ние можем да се надяваме, че в турнира отново ще има български шампион.
22.03.2017, 13:16 часа
260 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha