Консултативният съвет за превенция и противодействие на корупцията заседава заради изборите

Консултативният съвет за превенция и противодействие на корупцията заседава заради изборите Областният управител на Враца Момчил Младенов председателства разширено заседание на консултативния съвет за превенция и противодействие на корупцията във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март.
В срещата взеха участие още заместник областният управител Димитър Гъндев, главният секретар на областната управа Мариана Каменова, секретарят на консултативния съвет Любомир Маринков, председателят, секретарят и зам.-председателят на РИК-Враца Момчил Петров, Милена Миковска и Георги Петров, директорите на „Информационно обслужване“ Диляна Давидкова, на СУ “Отец Паисий“ Красимир Данов, на НАП-Враца Александър Александров и ТД“ДАНС“ Пламен Тончев, както и представител на сектор „Охранителна полиция“.
На заседанието бе обсъдена организацията и подготовка на изчислителния пункт към РИК-Враца, който ще бъде изграден във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“, схемата на приемане и изтегляне на членовете на секционни избирателни комисии в област Враца и позиционирането на органите на МВР.
В деня на изборите 510 служители на ОД на МВР-Враца, жандармерията, РД“ПБЗН“-Враца и сектор „Борба с организираната престъпност“ ще следят за безпроблемното протичане на изборния процес.
Утре предстои да бъде монтиран СОТ във физкултурния салон на СУ“Отец Паисий“, където в нощта след изборите ще се приемат избирателните комисии от областта.
На заседанието бе взето решение на 24.03.2017г. в 18.00 часа областният управител Момчил Младенов, представители на РИК-Враца, „Информационно обслужване“ и полицията да проверят оборудването и подготовката в приемателния пункт. Ще се разиграе схемата, по която ще се приемат и изтеглят членовете на СИК от района на СУ“Отец Паисий“ за предстоящия вот.
Изчислителният пункт ще бъде представен и пред медиите, с което областният управител Момчил Младенов ще покаже прозрачността в организационно-техническата подготовка на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26.03.2017г., осъществена от служителите на областна администрация-Враца. 
22.03.2017, 17:01 часа
1399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha