Ужас в Лондон: Британският парламент е под блокада! Има убити и много ранени /снимки/

Ужас в Лондон: Британският парламент е под блокада! Има убити и много ранени /снимки/ Истински ужас настъпи в Лондон преди минути. Британският парламент е под блокада. Свидетели са чули два гърмежа. Полицията е застреляла един човек. Според свидетели убитият е бил въоръжен с нож. Според различни медии, простреляните са двама, а един от тях е бил полицейски служител. Появи се информация и за голям брои ранени - над 12 души. Британската полиция потвърди, че е наясно за инцидент, който се разиграва пред вратите на парламента, но не даде повече подробности.
"Виждам повече от 30 униформени на мястото на инцидента. Както и две тела на земята. Парламентът е блокиран", това написа Джим Пикард в Туитър, който работи във Financial Times.
Британският премиер Тереза Мей е била в сградата на парламента, когато се е разиграла извънредната ситуация в Лондон, разкри журналист на news.sky.com. По думите служители на Сикрет сървиз веднага обезопасили Мей и по спешност да я извели от сградата.
„Видях ужасно много служители на специалните части. Бяха я обградили както никога до сега”, уточнява журналистът. Той поясни, че Мей е била качена в колата й и веднага е откарана на безопасно място. Все още обаче не е ясно къде точно се подвизава британският премиер и дали става въпрос за осуетен терористичен акт.
Междувременно се появи и първа снимка на един от загиналите при нападението. Все още не е ясно дали това е стрелецът или някоя от жертвите му. Световни агенции показаха снимки и от ужаса, който се разиграва на Уестминстърския мост, след като кола помете дузина души.
 
22.03.2017, 17:55 часа
3188 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha