Експерти от бюрото по труда на лов за безработни във Враца

Експерти от бюрото по труда на лов за безработни във Враца Служителите на бюрото по труда във Враца имат нова интересна задача, която може да се окаже голямо изпитание, научи BulNews.bg. Двама експерти ще бъдат обучени да работят на терен, като основната им задача ще бъде да издирват безработните, които не са записани на трудовата борса и нямат намерение да ползват услугите й. Оказва се, че въпросните експерти ще трябва да намират какви ли не начини, за да се свържат и тези хора, да ги убедят от ползата на регистрацията им като безработни и в последствие да им намерят работа.
Интересен е фактът, че в бюрото вече има случаи, в които нерегистрирани безработни са намерили препитание след съдействието на трудовите посредници, естествено след регистрация. Шефката на бюрото по труда във Враца Маргарита Ангелова обясни, че по нейни наблюдения има голям брой хора с търсени от работодателите специалности, които първоначално не са искали да ползват услугите им, но след това са размислили. По думите на Ангелова няма значение, че процентът на безработицата ще се увеличи, щом ще може да се помогне на безработните да си намерят подходяща работа, а на работодателите да се покрият търсените свободни позиции.
Оказва се, че в момента на пазара на труда има голямо търсене на строители, търговци, служители за производство на дограма, служители в обществено хранене и други. Другата добра новина, която съобщиха от бюрото по труда е, че изискванията на работодателите към работниците вече са по-ниски, защото се оказало, че никак не е лесно да си намерят читав работник, с определена професия, квалификации и ред други, за парите които дават.  
24.03.2017, 08:30 часа
3094 2
Коментари

Dolu MARGARITA ANGELOVA

28.05.2017, 18:30 часа
Za da imat shans za realizaciq bezrabotnite, 1-vo trqbva da uvolnqt MARGARITA ANGELOVA! Tq e otvratitelna zlobna jena, pravi se na dobra, no vsashtnost e palen izrod! Krie rabotni mesta- ne e vajmijno vav Vraza da se tarsqt samo servityori i shivachi

pa4e

28.05.2017, 18:30 часа
aaa nemogat da si namerqt 4itav rabotnik za parite koito davat da si doidem na dumata -s tritzi maimuni iskat da lovqt!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha