Отлична оценка за работата на oкръжния съд във Враца

Отлична оценка за работата на oкръжния съд във Враца Председателят на Апелативен съд-София Даниела Дончева писа отлична оценка на врачанските окръжни магистрати. Това стана днес по време на годишния отчет на Окръжен съд – Враца, на който присъства и представител от ВСС.
На кратък брифинг с медиите Дончева заяви, че работата на един съд се преценява от отчета му, а това, което виждала като цифри, са много добри показатели за срочното приключване на делата. От данните стана ясно, че 91% от гражданските дела приключват в срок до 3 месеца, а при наказателните - 94%. Средно 92% от делата в окръжния съд във Враца приключват в тримесечен срок, посочи Дончева.
„За мен оценката за врачанския окръжен съд е много добра. Съдиите вършат отлична работата, като тенденциите са устойчиви. Мога да кажа, че съдът е в диапазона на средно натоварените съдилища в страната, като е постигната е оптимална натовареност. Много добро впечатление прави, че натоварването на наказателните и гражданските съдии е приблизително еднакво, няма магистрати, които да работят повече за сметка на други, като тези показатели са трудно достижими. Смятам, че това е добър показател за работата на съда“, категорична бе Дончева.
Председателят на Апелативен съд-София отбеляза, че преди пристигането й на отчета е разгледала сградата на съда, която бе ремонтирана миналата година със средства от ВСС. Според нея всяка стотинка за реновациите си е заслужавала и съдиите и деловодителите се трудят в отлични условия.
Според Дончева врачанските окръжни съдии работят качествено и бързо, като сега остава само да работят за по-добра мотивация на съдебните си актове.
24.03.2017, 17:11 часа
3828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha