Конникът без глава! Калин Каменов се прави на луд, пита общински съветник защо го пита

Конникът без глава! Калин Каменов се прави на луд, пита общински съветник защо го пита На втората година от своето управление кметът на Враца Калин Каменов даде на късо и вече е тотална щета, установи мониторингът над поведението му, който се извършва от екипа на информационна агенция BulNews.bg. Градоначалникът се предаде пред напрежението от отговорностите, които има като стопанин на областния град, и започна да работи както му хрумне. Законите и правилата са нещо излишно и затова той харчи парите на общината изцяло по свое усмотрение.
Тези дни гърми нова история, в която Калин Каменов се е омотал като берачка на къпини в гъст планински храсталак. Общинският съветник от „Народен съюз за Враца“ Мария Петрова е поискала да получи информация от него как са направени застраховките „Гражданска отговорност“ и „Автокаско“ на автомобилния парк в общината и как е преминала самата процедура по избор на изпълнителя. Кметът на Враца обаче изненадващо не дава отговор на сенаторката, а я пита защо пита и във връзка с кое от правомощията й е необходимо да знае истината?! Незнайно по каква причина, той се позовава на държавна и служебна тайна, което е меко казано неуместно и дори звучи налудничаво в този случай. Очевидно той не проумява, че общинските съветници имат право да знаят как се харчат публични средства.
Всъщност по-рано Калин Каменов вече е допуснал грешката да се подпише под документ, в който е признал, че всичките застраховки на обща стойност 7 591.13 лева са направени в „ЕВРОИНС“ АД. В него е посочено, че са били получени оферти от 7 дружества, но е предпочетена тази на победителите, заради дългогодишното сътрудничество между компанията и общината. Това, разбира се, не може да е аргумент за подписването на договор, тъй като в такъв случай нямаше да има нужда да се събират други оферти. Репортер на агенцията на произволен принцип провери посочените имена на застрахователни дружества, които уж са подали оферти, и се оказа, че едно от тях – "БУЛ ИНС", изобщо не е участвало в процедурата. При наличието на невярна информация в официален документ, то той автоматично придобива статута на менте.
Истината е, че Калин Каменов е използвал застраховането на автомобилния парк на общината, за да гарантира подкрепа за решенията си, които трябва да минат през общинския съвет. Проведената процедура е пример за задкулисното управление на общинския бюджет и задоволяване капризите на кмета. 
27.03.2017, 08:45 часа
4879 5
Коментари

По запознат

28.05.2017, 18:30 часа
До Запознат : Като си толкова запознат,знаеш ли на "ЕВРОИНС "АД кой е представител?Г-жа Лакова - Общински съветник от Реформаторски блок.Това не е ли комерсиално???????

Мурзилко

28.05.2017, 18:30 часа
Калин не се прави на луд, той е пъКлен шизофреник, нарцис и параноиден циклофреник, но не е гей като Курводолския и мъжа му Врабчо Жоркин, и точно това му е слабото място.

Запознат

28.05.2017, 18:30 часа
А ТАЗИ МАРИЯ ПЕТРОВА ЗАЩО ПИТА? ЗАЩОТО ЗАСТРАХОВКИТЕ НЕ СА МИНАЛИ ПРЕЗ НЕЙНАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ!!!!!!!!!!!!! КОМЕРСИАЛИСТКА! НЕ Я БОЛИ ЗА ОБЩИНАТА, А ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ Е НАПРАВИЛА ТЯ ЗАСТРАХОВКИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

Владо Мастиката

28.05.2017, 18:30 часа
Успокоявам шефчето, не дейте така, ще получи криза, пак ще ходи на вливания в Спешния център.

Пунта Мара

28.05.2017, 18:30 часа
Кой каза ОСТАВКА?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha