Врачанин изрева: Не ми дадоха да гласувам, защото съм инвалид

Врачанин изрева: Не ми дадоха да гласувам, защото съм инвалид Мъж с физически увреждания се оплака, че не е бил допуснат да гласува днес във Враца. Според Венислав Данчев Илиев и майка му Даниела Илиева правата му са били нарушени в 72-а СИК, която се намира в средно училище „Никола Войводов“ в ж.к. "Дъбника" във Враца.
„За мен това е гавра. Взела съм го от защитеното жилище, защото е инвалид, но не му позволиха да гласува“, каза гневната Даниела.
Венислав Данчев твърди, че му е била издадена бележка от община Враца, която му разрешава да влезе с придружител в тъмната стаичка. „Съжалявам, защото смятам, че всеки български гражданин има право да упражни правото си на вот. Моите права бяха потъпкани“, каза огорченият мъж. Той добави, че при същите условия е бил допуснат да упражни волята си на президентските избори.
Майката Даниела продължи скандала с признанието: „Мъжът ми е бил убеждаван да гласува за определена политическа сила. Това се случи също днес, в 61-а СИК. Това е безобразие!“, допълни Илиева, която се закани да не гласува повече.
За случая вече е сезирана РИК във Враца.
26.03.2017, 12:47 часа
2248 1
Коментари

свидетел

28.05.2017, 18:30 часа
В тая секция "гъмжи" от комунисти,настоящи и бивши.Едни ти се усмихват,други те гледат накриво,особено онази до кутията.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha