Нова прищявка! Разделят селата във Врачанско на равнинни и стръмни

Нова прищявка! Разделят селата във Врачанско на равнинни и стръмни Интересна докладна ще гледат днес общинските съветници от Враца, научи BulNews.bg. Тя е внесена от кмета Калин Каменов, но никъде в текста не става ясно защо е извършена новата „реформа“. Докладната касае определяне на селата в общината с преобладаващ равнинен или стръмен терен. Обосновката на Каменов за новото определение на селата в общината е в изпълнение с разпоредба в Закона за устройство на територията. Оказва се, че още на 23 януари Каменов е издал заповед и е назначил комисия с председател главния архитект на общината Чавдар Спасов, която да обследва, изготви и внесе в общинския експертен съвет по устройство на територията заключение, относно преобладаващия характер на терените в селата - равнинен или стръмен.
Комисията вече е изготвила предложение, в което определя характера на терените в селата на община Враца.
Села с преобладаващ равнинен терен: Баница, Бели извор, Вировско, Власатица, Голямо Пещене, Горно Пещене, Девене, Мраморен, Нефела, Оходен, Тишевица, Три кладенци и Чирен.
Села с преобладаващ стръмен терен: Върбица, Згориград, Косталево, Лиляче, Лютаджик, Паволче, Челопек, Веслец и Мало Пещене.
Така след категоризацията на селата днес местните сенатори ще трябва да приемат, че теренът в селата е равнинен или стръмен.
Освен това в 7-дневен срок Каменов трябва да разгласи решението с обявление на определените за това места в сградата на община Враца и да го публикува на интернет страницата на общината и в един местен вестник.
Интересно е дали, ако не беше направена тази категоризация хората в китните балкански селца – Паволче, Челопек и другите щяха да си мислят, че живеят в просторна равнина. Музовирите в града вече се шегуват, че до сега явно не са знаели къде се намират или просто определението се прави в полза на градоначалника, за да му е по-лесно да се ориентира. Чудно, как ли биха категоризирали самият областен град – стръмен и трудно проходим терен, подходящ само за танкове и високопроходими джипове. 
28.03.2017, 08:25 часа
3095 1
Коментари

врачанка

28.05.2017, 18:30 часа
Общината просто си върши работата. Що за малоумни коментари има в статията.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha