Голям празник за седем имена

Голям празник за седем имена Днес православната църква почита Свети Иларион. Той бил монах-отшелник (анахорет), наречен Велики поради това, че бил пример на християнско подвижничество, велик чудотворец и лечител, баща на монашеството по Светите Земи. Родил се в Палестина през 291 година след Христа, близо до град Газа.
Изпратен от родителите си-езичници да учи в Александрия (Египет), той се запознал там с християнството, приел Св. Кръщение и станал ученик на великия пустинножител и баща на монашеството - преп. Антоний Велики, разказва pravoslavieto.com. След време св. Иларион заминал за Палестина. Тук той и многобройните му ученици основали много манастири. Бог го дарил с дара на чудотворството и той изцелявал болни и обладани, възкресявал мъртви; смиреният му живот и благодатният дар да лекува душата и тялото привличали към него хиляди хора.
Търсейки вглъбения живот и безмълвието, той много странствал, бил във Вавилон, Сицилия, Далмация и обърнал към вярата много езичници. Св. Иларион завършил земния си път в Кипър. Паметта му се чества на 21 октомври (3 ноември по стар стил).
Имен ден празнуват: Албена, Баян, Бойка, Бойко, Бойчо, Боян, Бояна, Иларион
Очаква се въпреки пътуването си до Малта, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да почерпи всички свои съпартийци в централата на партията.
28.03.2017, 08:30 часа
1264 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha