Нинова: Препотвърждаваме позицията си, няма да се включим в голяма коалиция с ГЕРБ

Нинова: Препотвърждаваме позицията си, няма да се включим в голяма коалиция с ГЕРБ „Въпреки загубата отчитаме голям успех за „БСП за България". Другите леви партии имат значително по-малък процент и БСП се яви като основен представител в лявото пространство", каза лидерът на левицата на пресконференция след ИБ Корнелия Нинова. „Тревожно е, че голяма част от дясно мислещите хора остават непредставени парламентарно, каза Нинова и подчерта, че съотношение на силите в НС е сложно и ще са необходими сериозни преговори, за да се състави правителство.
„Препотвърждаваме позицията си от нощта на изборите. Ако бъдем поканени от ГЕРБ, няма да се включим в голяма коалиция", подчерта лидерът на социалистите.
„Нека създадем спокойствие на ГЕРБ да използват конституционното си право да опитат да създадат правителство. Важни са ни и председателството на ЕС, и сигурността по границите, така че е важно да има правителство", посочи Нинова.
"Най-добрият резултат на парламентарни избори от 2009 година, тогава имаме 17 процента, 2013 - 13 процента, сега имаме 27, 2 процента. Въпреки загубите на изборите това е голям успех за БСП. Удвоихме депутатите от предишния парламент", така лидерът на БСП видя резултатите от изборите в неделя.
„Удвоили сме депутатите в сравнение в предишните избори – от 39 на 80“, посочи председателката на БСП. И заяви категорично: Няма да подавам оставка! Тя бе категорична, че внушението за застаряване на БСП и че младите хората не харесват БСП категорично се опровергават от изборите.
Тя отчете няколкократно повишение в гласовете и на младите и високообразованите, както и петкратно увеличение на гласовете за БСП от чужбина.
"5 пъти сме увеличили подкрепата си в чужбина. Най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има и такива, в които сме първа политическа сила - Италия - Флоренция, Сиена; Великобритания - Лийдс; сериозен ръст в Германия - Берлин и Мюнхен. За нас това е сериозен показател за подкрепата към БСП навън. Въпреки загубата на тези избор - това е много голям успех за БСП. Консолидацията на БСП е факт.
28.03.2017, 15:17 часа
1951 6
Коментари

taka

28.05.2017, 18:30 часа
Пожелавам Ви все такива успехи др.Нинова :)

приватизаторски илюзии

28.05.2017, 18:30 часа
Иван Костов те покани и ти стана директор на "Техноимпекс". Беше само на 28 г. А после го открадна, пардон приватизира и прибра 48% от фирмата лично за себе си. Сега не съм чул някой да те кани да приватизираш и държавата. Въпреки огромния ти апетит.

ako

28.05.2017, 18:30 часа
загубата е голям успех! Смех в залата...............

Реформаторите

28.05.2017, 18:30 часа
Вземете Явор Хайтов при вас, може да стане депутат. При нас не успя.

КУР ЗА БСП

28.05.2017, 18:30 часа
ТЕЗИ ОТ НАТИСКАНЕ ЩЕ ЗАБРЕМЕНЕЯТ. НИКОЙ НЕ Я ИСКА А ТЯ СЕ НАТИСКА ДА ГОВОРИ. ХАХАХА

иван

28.05.2017, 18:30 часа
Нинова,със започването на работата ви в парламента ще ви попитат другите депутати,защо във вашите редици има един врачански престъпник,който трябва да е в затвора,става дума за Николай Иванов,крадецът на милиони от водния цикъл,
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha