Litex Motors фалира

Litex Motors фалира Единственото българско предприятие за сглобяване на нови автомобили Litex Motors е подало молба за обявяване в несъстоятелност. Иск за несъстоятелност е внесъл и един от кредиторите на предприятието "Виена иншурънс груп". Данните са от Търговския регистър.
В момента съдът е оставил молбата без движение, тъй като тя е придружена и от списък на останалите кредитори и финансови отчети. Заявлението бе предшествано от преместване на централата от село Баховица, където се намира заводът за автомобили, в столицата.
Още нещо любопитно е, че са извършени и поредица имотни прехвърляния, даващи предимство на "Интернешънъл Асет Банк" пред останалите кредитори. По-конкретно става дума за прехвърляне на ипотека във връзка с цесия, с която "Интернешънъл Асет Банк" прехвърля вземанията си от завода на „Литекс“ АД.
Litex Motors е сред най-големите длъжници на КТБ. Интересното е, че от 20-те най-големи длъжника на КТБ 14 дружества вече са с поискана или обявена несъстоятелност.
При затварянето на КТБ през 2014-а задълженията на Litex Motors към КТБ са 76 млн. лева. По-късно те са погасени чрез прихващания. Към момента от централата на Litex Motors запазват мълчание и не коментират ситуацията. 
28.03.2017, 15:24 часа
1186 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha