Започна пролетната сеитба във Видинска област

Започна пролетната сеитба във Видинска област Започна пролетната сеитба във Видинска област, каза председателят на местния съюз на зърнопроизводителите Александър Александров. Той посочи, че масово се сее царевица и слънчоглед в региона.
„Сеитбата започна от ниската тераса във Видинска област от района на Брегово и Ново село. От вчера вече и в по-високата част – Белоградчик, Димово, Кула е в ход пролетната сеитба”, обясни Александров. Според него при пролетната сеитба земеделските стопани заделят значителни средства.
„За това всяко забавяне на изплащане на част от субсидиите се отразява страшно негативно върху тази кампания”, допълни председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите.
Александров посочи, че по-късно е започнала и кампанията по очертаване на обработваемите площи на зърнопроизводителите на база, на което се кандидатства за субсидиране.
„Проблемите не са големи, но е необходимо да се изчистят. Не е направено необходимото за да се действа бързо и ефективно и при отчитане на горивото на земеделските машини, което също се заплаща”, допълни той.
28.03.2017, 16:03 часа
409 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha