Лукарски подаде оставка като лидер на СДС, обяви най-голямата грешка на десницата

Лукарски подаде оставка като лидер на СДС, обяви най-голямата грешка на десницата Божидар Лукарски обяви пред БЛИЦ, че подава оставка като председател на Съюза на демократичните сили.
"Ще депозирам официално своята оставка на 4 април, когато ще има съвещание на националното ръководство на СДС. Заедно с мен ще се оттеглят и членовете на Националния изпълнителен съвет на партията", заяви пред Лукарски.
На въпрос, защо предприема този ход, Лукарски бе категоричен: "Аз съм човек на честта. Поемам моята вина за изборния резултат и за това, че десницата не се яви единна на вота. По този начин 300 000 десни избиратели останаха без политическо представителство в 44-ото Народно събрание".
Твърде е възможно ръководните фигури в СДС да не приемат оставката на Лукарски. Разцеплението в РБ започна след шизофреничното политическо поведение на Радан Кънев, който оттегли подкрепата си към правителството на Бойко Борисов, но не подаде оставка като съпредседател на парламентарната група, за да се възползва от по-високата заплата и служебната кола. След това ДСБ се откъсна от Реформаторския блок и заживя свой живот. Така се стигна до разделението на десните на три - коалицията "РБ-Глас народен" и учениците на Костов - "Нова република" и "ДАЙ България" на проваления протестър Христо Иванов. Сега и трите формации са извън Народното събрание.
28.03.2017, 16:33 часа
1498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha