Всички протоколи вече са в ЦИК, ето какво се случва оттук нататък

Всички протоколи вече са в ЦИК, ето какво се случва оттук нататък ЦИК започна повторната обработка на изборните протоколи. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. „Пристигнаха всички протоколи от районните избирателни комисии. Започна повторното въвеждане и проверка на несъответствията“, посочи тя пред "Фокус". 
Очаква се до края на деня да приключи процесът по повторно въвеждане на данните от протоколите в ЦИК. Ще бъде направен анализ на несъответствията между вписаните в протоколите данни и въведените в системата на преброителя. След това ще бъде взето решението, с което да се обявят резултатите по разпределението на гласовете по партии и коалиции и броя мандати, които получава всяка една от тях.
Очаква се това да се случи до 30 март. След обявяването, тези кандидати, които са избрани в два района, трябва да заявят от кой желаят да бъдат обявени за избрани. Когато го направят, от ЦИК трябва да обявят имената на избраните народни представители до 2 април. 
28.03.2017, 16:53 часа
1060 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha