BulNews.bg принуди Калин Каменов да си признае за гражданските договори

BulNews.bg принуди Калин Каменов да си признае за гражданските договори След скандалната информация, публикувана от BulNews.bg, кметът на Враца Калин Каменов беше принуден да си признае за сключените от него граждански договори.
На вчерашното редовно заседание на общинския съвет Каменов отговори на питане на местната сенаторка Мария Петрова. По думите му, през 2016 година община Враца е сключила 40 граждански договора за предоставяне на услуга за срок от 1 до 3 месеца за различни дейности. Само за първите 3 месеца през 2017 г. са сключени нови 22 броя.
Припомняме, че при встъпването си в длъжност през 2015 г. Калин Каменов прекрати преждевременно всичките 35 граждански договора, сключени от предишното ръководство на местната администрация. Тогава той се зарече, че повече такива контракти няма да има, тъй като за него това са скрити трудови договори и не толерира подобен начин на работа.
Изглежда година и половина по-късно нещата не стоят по този начин. Каменов обясни пред местните сенатори, гражданите в заседателната зала и медиите, че чрез сключването на тези договори бил „спестен и спасен“ огромен ресурс от общинския бюджет. По думите му много по-рентабилно било за кратък период от време да се наемат независими експерти, отколкото да се поддържат целогодишно бройки, които не са необходими през цялата година.
„Най-вероятно и следващата и по-следващата година ще се налага да се сключват допълнителни договори за услуги за определен период от време. Смятам, че това е по-рентабилният вариант, отколкото да задържим кадри целогодишно“, заяви градоначалникът.
Така Калин Каменов призна, че практиката на бившия кмет на Враца Николай Иванов за сключването на граждански договори за предоставяне на услуга е била в полза на врачани и няма нищо нередно в нея. Въпреки очевидното противоречие, той продължи да отстоява позицията си, като обяви, че не е променил мнението си за гражданските договори и за него те все още били порочна практика.
Противоречащите му коментари породиха смях сред общинските съветници. Хванатият в крачка Каменов реагира остро и попита кое точно е смешното, но така и не даде дума да му бъде обяснено. 
29.03.2017, 08:40 часа
2822 2
Коментари

vuitso

28.05.2017, 18:30 часа
ade be ,,sine''otsko,mahni se nevijdash li tse horata shte te biat nai-posle

Врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
Калинчо , не си за тази работа.Иди си,цяла Враца за това се моли.Не го ли разбра вече?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha