Ефективна присъда за пиян без книжка, пробвал да избяга от ченгетата

Ефективна присъда за пиян без книжка, пробвал да избяга от ченгетата 62-годишният К. Беров ще изтърпи наказание от осем месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и ще заплати глоба в размер на 250 лева за това, че шофирал пиян, без книжка и се опитал да избяга от полицейска проверка.
Случката се разиграла вечерта на 29 октомври 2016 г. в Роман, по време на есенния панаир в града. Беров седнал зад волана на лек автомобил „Форд Транзит“ без да има свидетелство за управление на МПС. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен път за същото деяние. На улица „Рила“, при кръстовището с кръгово движение, дежурният автоконтрольор подал сигнал със стоп палка на Беров, но той не се подчинил и продължил в посока село Радовене. Служителите на полицията го последвали, след което водачът на „Форд“-а бил спрян и му била извършена проверка, по време на която той не представил нито шофьорска книжка, нито необходимите документи на автомобила. В допълнение на това той лъхал на алкохол и категорично отказал да бъде тестван с ддрегер, както и да даде кръвна проба за лабораторно изследване.
След направената от автопатрула справка било установено, че Беров не притежавал книжка, а управляваната от него кола била спряна от движение.
Съдът одобри постигнатото споразумение между държавното обвинение и защитата на обвиняемия, с което му се налага ефективно наказание за извършеното престъпление.
29.03.2017, 11:21 часа
396 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha