НКЖИ получи имоти за укрепване на слабо място в междугарието Лакатник – Елисейна

НКЖИ получи имоти за укрепване на слабо място в междугарието Лакатник – Елисейна Правителството обяви за публична държавна собственост два имота в местността „Дълбоки дол“ край с. Оплетня, община Своге, и ги предостави за управление на Националната компания „Железопътна инфраструктура“.
Имотите са необходими за изпълнението на проект за неотложно укрепване на слабо място в междугарието Лакатник – Елисейна по втора железопътна линия София – Варна. Реализирането на проекта е от важно значение с оглед осигуряването на условия за безопасно и ефективно ползване на инфраструктурата от участниците в железопътния транспорт.
От частна в публична държавна собственост беше променен статутът на два имота с обща площ 8 кв. м в местността „Лойна могила” край Панагюрище. Теренът е необходим за изграждането на шахти към тръбопровода от пречиствателната станция за питейна вода.
С друго решение правителството отне от НСИ правото на управление на имот, поради отпаднала необходимост. Имотът е публична държавна собственост и представлява 27 помещения в административната сграда на бул. „Христо Ботев“ №135 във Враца. Областният управител е упълномощен да състави акт за частна държавна собственост на имота.
29.03.2017, 12:49 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha